Două echipe sătmărene, în top 3 Învață să programezi cu Alice 2020!

FELICITĂRI echipelor de la Colegiul Național ‘‘Mihai Eminescu’’ Satu Mare, coordonate de prof. Felicia VIDA, premiate cu locul 2, respectiv, locul 3, la competiția națională Învață să programezi cu Alice 2020, categoria liceu:

  • Monke Parabola, realizat de elevii Bozga Rareș și Oșan Tudor, clasa a XI-a

Proiectul s-a remarcat în primul rând prin modul creativ și interactiv în care un elev își poate exersa cunoștințele din matematică.

‘‘Jocul are scopul de a-i învăța pe copii despre proprietățile parabolelor. Este o maimuță care sare conform unei traiectorii pe care o poți vedea vizual, înainte ca saltul să fie efectuat. Pentru a efectua saltul în mod corect trebuie să rezolvi ecuația de gradul II.’’, spune Bozga Rareș.

  • Labirintul Cunoașterii, realizat de elevii Ujfalvi Dominick și Fabian Mureșan, clasa a IX-a

Labirintul Cunoașterii este un proiect care îmbină jocul cu informații din materii predate la școală, sub forma unor întrebări sau a unei ghicitori.

Ujfalvi Dominick spune că ‘‘Pe parcursul labirintului, copilul se întâlnește cu mai mulți indivizi care îi pun întrebări din mai multe materii: din biologie, din matematică și din engleză’’

Echipa spune că prin acest proiect și-a dorit să vină în ajutorul elevilor, oferindu-le o experiență de învățare diferită și interactivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *